Bútorveretek

Tisztelt Megrendelők! Honlapom fejlesztés alatt àll, az itt làtható àrak nem érvényesek. Kérem, az aktuàlis àrakról email-ben érdeklődjenek.

A kiírt árak az áfát nem tartalmazzák. (+ áfa értendő)

Főcsoportok: A-B-C-D-E-F-G-H-I-J-K-L-M-N-Ny-O-P-Q

Kérem olvassa el az oldal alján lévő rendelési információkat!


FONTOS TUDNIVALÓK

Gyűjteményemben látható bútordíszeket, s a többi kiegészítő elemet sárgarézből készítem, selyemfényu kivitelben. Külön kérésre fényesre polírozott és antikolt felülettel is lehetséges.

Antikolva lehetnek színfokozatok: Sötétbarna, vagy enyhe tónus.Továbbá sötétre patinázott,de visszakoptatott változat is. (Utóbbinál a minta karakteresebb lesz,mert a mély részeken megmarad a sötétbarna szín,míg a plasztika tetejéről vissza van satírozva az antikolt réteg a réz színéig.) Az antikolásnak plussz díja van, mely függ az antikolt tárgy méretétől. Megbeszélés tárgyát képezi. (pl. egy kb. 10 cm nagyságú veret patinázása 500 ft/db)

Raktárkészletet nem tartok ,csavarokat és szögeket nem tudok biztosítani.

Megrendelés menete: email-ben.

A készítés teljesítési határideje darabszámtól is függ: pl. 1 db.-tól 30-40 db.-ig átlagosan 4-5 hét.

Megrendeléskor a levélben rögzíteni kell: választott főcsoport betűjelét / a minta sorszámát/ darabszámot/ fény, v.színhatást: tehát selyem, fényes, vagy ha antikolt, akkor melyik változat.

Pl.: A/5/8 db./ fényes

Vannak olyan veretek,melyek 3,4 alkatrészből állnak : tehát a húzókájuk vége 1-1 golyós alkatrészbe csatlakozik. Pl. "Barokk,-ónémet,rokokó veret garnitúrák." című főcsoporban: 1 old./1. Ez esetben nem kell a veret felszereléséhez facsavar, hanem csak 2 db 4 mm átmérőjő metrikus,hagyományos csavar. Azok viszik el a húzóerőt.(Emiatt a bútorlap nyilván átfúrandó) Viszont olyan is előfordul, hogy ez az átmenő csavaros megoldás nem lehetséges, mert kulcslyukas a veret és akkora a zár, hogy beleérne a furat. Ilyen esetben megoldható,hogy a golyós rögzítőket fixre forrasztom a veret alaplapjához (nem elkalapálom a veret hátulján,mint azt régen művelték), így facsavarral kell majd felszerelni. (A forrasztási művelet némileg növeli a veret árát.) Kulcslyukas, de húzókás veretnél ezt mérlegelni kell.

Ha vannak a bútoron veretek, de hiányos és pótolni kell,érdemes elhozni a meglévőket két ok miatt:

1. A meglévők valamelyikét felhasználom a másoláshoz,annak segítségével készítem a negatívokat.
2. Az új készítésű pótlásokat és az eredetieket közel azonos színre csiszolom,vagy antikolom.
A régieket is csiszolni kell pl.legalább selyemfényűre,akkor ennek van egy minimum költsége,mely szintén méretfüggő.

Bútorhoz kulcsok az "Egyéb rézáru" című rovatban találhatóak.